FESTLEKAR.NU

Festlekar och ölspel på nätet!

Ölspelet Pyramiden

Pyramiden

Pyramiden är ett utmärkt spel att starta en förfest med. Går att köra i olika nivåer beroende på hur mycket man vill dricka. Vad som behövs är någon alkoholhaltig dryck och en kortlek.

Regler

Förberedelserna går till så att man blandar kortleken och lägger ut korten som en pyramid på bordet. Föreslagsvis 15 eller 21 stycken kort vilket ger 5 eller 6 rader. Man börjar seden i tur och ordning och drar ett kort från botten av pyramiden. Drar spelaren ett svart kort måste denna dricka så många klunkar som man har kommit överens om att utgångsmångden ska vara. Exempelvis 2 klunkar. är det ett rött kort får han dela ut klunkarna.

När man sedan kommer till andra raden i pyramiden så dubblar man mängden, 3e raden så tripplar man, osv? Den som drar kortet i toppen av pyramiden och drar ett svart kort får sänka hela sin öl, är det ett rött kort får alla andra sänka sina öl.

I detta spel finns ingen vinnare.

Man kan variera mängden dricka genom att ändra utgångsklunkarna i början från 2 till 3,eller kankse 4.

är man extrem så använder man valören på kortet man drar multipleserat med vilken våning i pyramiden man drar ifrån. Svart är fortfarande dricka själv och röd är fortfarande ge bort.

OBS! Det är tillåtet att avbryta spelet och se sig besegrad. Drick ansvarsfullt.